
در لهستان نیز اعلام شد که طی هفتههای گذشته لاشه گرازهایی که در پی ابتلا به این بیماری جان باخته بودند در منطقهای واقع در ۱۰ کیلومتری مرز این کشور با آلمان پیدا شده است. اما نکته قابل توجه این است که گراز میتواند بیماری را تنها به خوک های خانگی منتقل کند و نه به انسان.
خبرنگار یورونیوز که برای تهیه گزارش به لهستان سفر کرده بود میگوید: «پرورشدهندگان خوک در لهستان به شدت خود را در معرض تهدید میبینند و جان و هستی آنها به خطر افتاده است. چندین هزار راس خوک بایست در این منطقه از بین بروند.»
سال گذشته حدود ۳۵ هزار خوک در شمال شرق لهستان ذبح شدند و در ابتدای سال جاری نیز ۲۴ هزار راس خوک دیگر در غرب این کشور سر بریده شدند.
آندره وازچیوک که همچون پدر و نیاکانش پرورش دهنده خوک در لهستان است دولت را به بی توجهی و سهلانگاری در خصوص جمعآوری گرازهای مرده متهم میکند که از آنها به عنوان بمبهای ویروسی بالقوه برای مزارع خوک نام برده میشود.
این پرورش دهنده خوک میگوید: «گرازهای مرده به موقع جمع نمیشوند، آنها در مدت زمانی طولانی تجزیه می شوند و ماموران دولتی بعد از سه یا چهار روز آنها را جمع می کنند. کشاورزان و دامداران محلی واقعاً عصبانی هستند. قبل از شیوع بیماری، ما در منطقه خود حدود ۲۰۰۰ پرورش دهنده خوک داشتیم اما اکنون تنها۶۰۰ نفر از آنها باقی مانده است.»
منبع خبر: یورو نیوز